On jäänyt blogin päivittäminen todella vähäiseksi.Myöhäinen syysflunssa veti voimat ja löhöilin vain viikon(tai pari...)Nyt kuitenkin sain päivitettyä viime päivien puuhasteluja.

Kun omaa kotia ei vielä saa koristella jouluisaksi, niin suuri into purkautui minikoossa.Nukkekoti/mineily on ollut "ei niin aktiivinen" harrastus vähän yli vuoden,eli ihan amatööri-aloittelija olen.Omaa nukkekotia en ole vielä rakentanut(tarkoitus kyllä on lähiaikoina rakentaminen aloittaa). Pieneen laatikkoon olen väkertäny kaikennäköisiä mini-juttuja, osa vielä kesken ja osa valmiita. Nyt sain väsättyä valmiiksi viime syksynä kesken jäänen "rottinki" tuolin ja pariksi rakensin toisen; nyt kun intoa riitti. Tietenkin tuoleista tuli hieman erilaiset,uniikkikappaleita!:)
2067279.jpg
Tuolit on tehty punomalla paperinarusta. (Tietenkään en muistanut tuolista kuvia ottaa tekemisen välivaiheissa,joten yritän mahdollisimman tarkasti muuten selittää.Myöhemmin lisään kuvia tekemästäni puunkantokorista jossa on sama idea.)
1. Eli aluksi leikkasin erittäin kovasta pahvista(vanha kova vihkonkansi)tuolin istuinosan, johon rei'itin tiheät reiät rautalangalle hakaneulalla. Tuolin istuinosan muoto oli lähes puolikas ympyrä.
2. Reikien läpi pujotin rautalanjat.Leikkaa rautalangoista mielummin liian pitkät(omien pituus oli n. 10 cm) kuin liian lyhyet. Niitä on helppo lyhentää työbn edetessä. Istuinosan alle jäävät rautalangat muodostavat jalat ja päälle tulevat selkänojan.
3.Aloitin punomisen istuinosan alapuolelta,eli jaloista. Punomismateriaalina käytin ohuehkoa paperinarua,ja mielestäni lopputulos oli suht aidon näköinen.Ensin kuumaliimasin paperinarun toisen pään penkin pohjaan piloon,ja tukeva liimauskohta antoi hyvän aloituksen tukevalle punomiselle.Punoin ensin muutamia kerroksia pohjaa(3-5krs),eli joka toisen rautalangan päältä ja jokatoisen alta.(Kuten oikeat rottinki-/pajutyöt)Tein aina rivin ja käännyin takasin rivin lopussa jatkamalla uutta kerrosta.Kerroksien tulisi mennä aina tiilimäisesti jotta punominen olisi oikeanlaista ja tukevaa.
4. Kun alkukerrosten määrä miellytti niin rivin lopussa ruoesin tekemään jalkaa.Eli punoin vain kolmea(3) jalkaa yhteen kerroksittain.Kun jalan pituus miellytti lyhensin rautalangan jämät, katkaisin paperinarun ja kuumaliimasin narun pätkän jalan päähän.
5. Itselleni sattui rautalankojen kanssa seuraavanlainen jako jalkojen teossa:kolme yhteen(sen jälkeen yksi poikki), neljä yhteen(yksi poikki), kolme yhteen(yksi poikki), neljä yhteen(yksi poikki) ja kolme yhteen(yksi poikki). Eli tuoliin tuli kaikkiaan viisi (5) jalkaa. Joka jalan aloituksen kuumaliimasin pohjaan ja lähdin punomaan pohjakerroksen jälkeen.
6. Jalkojen jälkeen lähdin punomaan yläosaa samalla periaatteella. Eli paperinarun aloitus kuumaliimalla penkkiin kiinni ja punomaan: jokaitoinen,jokaitoinen,jokatoinen...
7.Tarpeeksi kerroksia saavuttaen taivutin rautalankoja vähän kaarevaksi, saaden pehmeämmän näköisen ja sulavalinjaisen selkänojan.
8. Kerrosten päätyttyä lyhensin rautalangat sopivan mittaisiksi ja kuumaliimasin narun pään.Selkänojan päällisen siistin tekemällä letin paperinarusta ja liimaamalla sen rautalankojen päiden päälle.Samalla tavalla siistin penkin pahvin letillä,joka jäi näkymään tuolin takaosasta.
9. Viimeisenä leikkasin tilkuista sopivat palat penkin pehmusteiksi ja kuumaliimasin ne pahviin. Kankaan alle laitoin vanua vähän pehmusteeksi. Kankaan alalaidan käänsin penkin alle ja liimasin sinne piiloon.
10.
Lopuksi maalasin tuolit  punaiseksi akryylimaalilla, jotta kupariset rautalangat ja pahvi ei erottuisi tuolista.